Benvinguts a la pàgina no oficial de Nou Moles.
Si voleu contactar amb l'Associació de Veïns, podeu enviar un correu a noumoles@hotmail.es

dilluns, 21 de novembre de 2011

Anàlisi dels resultats electorals a Olivereta i a València


Igual com en la resta d'Espanya, a la ciutat de València en general i al districte d'Olivereta en particular s'ha produït una gran victòria del PP i una forta davallada del PSOE, i cal destacar l'augment que han tingut altres forces polítiques com UPyD, Compromís i EU, en principi amb vots guanyats al PSOE.
A continuació mostrarem l'evolució dels vots d'aquests 5 partits en les 3 últimes eleccions i posteriorment en farem una breu anàlisi.

Tant a València ciutat com al districte d'Olivereta, observem que la fluctuació de vots del PP va en consonància, aproximadament, amb la participació, encara que en general ha perdut vots. A més, veiem que tots els partits, llevat de Compromís, han guanyat vots respecte de les Autonòmiques (per la participació més alta). La pèrdua de vots per part de Compromís pot ser deguda a un transvasament de vots al PSOE pel vot útil.
També veiem, sobretot a València, que sembla que els vots d'UPyD, Compromís i EU poden provindre, en gran part, del PSOE, que ha tingut una pèrdua de més de 70.000 vots.
Pel que fa a Olivereta, les diferències amb la ciutat en general són poques; en tot cas, destaca que EU es manté com la tercera força més votada, per damunt d'UPyD i de Compromís. .
En resum, hi ha hagut un descens de votants respecte de les Generals 08, que ha fet que els grans partits hagen perdut vots, i un transvasament general de vots d'aquests dos partits (encara que, sobretot del PSOE) cap als 3 partits minoritaris. En relació amb les eleccions Autonòmiques, es consolida la força d'aquests 3 partits, que actualment tenen presència a l'Ajuntament llevat d'UPyD, ja que en les municipals no va tindre tan de suport. Aquestes partits són l'exemple que el bipartidisme es redueix a tots els nivells i que augmenta el pes d'altres forces alternatives, fet que és una mostra de la diversitat ideològica de la ciutat, la Comunitat i l'Estat.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada